sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Muutto

Lopullinen muutto, eli viimeaikain säilytyshuoneistosta luopuminen on tapahtunut viimeisen kahden viikon aikana. Tämä lopullinen voimainponnistus on aiheuttanut lopullisen bloggerlamaannuksen jo hyvissä ajoin, eli marraskuisessa harmaudessa puolikuntoisena pinnistely kohden yhden osoitteen tavoitetta on yksinkertaisesti ollut liikaa kirjailijalle. Jahka tästä saadaan koti (yhä keskeneräinen ja nyt vielä täyteen muuttolaatikkoa tungettu) joulukuntoon, tiedä häntä.

Tämän päivän raportoinnin aihe on kuitenkin se,  että se on siinä. Evakkomaja on nyt hylätty lopullisesti ja olemme rintamamiestalon varassa. Luoja meitä auttakoot.

tiistai 6. marraskuuta 2012

Rupla vuodelta 1959

Mitäpä muuta nainen tekisi keskellä muuttoa ja remonttihässäkkää, talven ensimmäisenä oikein kurjakelisenä päivänä räntäsateessa, kuin istuttaisi ruusupuskaa ja sireeniä mutaiseen pihamaahansa? Niin. Tämän omituisen tunnelman kruunasi pihasireenin juurakosta pudonnut vuoden 1959 neuvostokolikko.

(Syy tähän omituiseen istutusaikaan ja tilanteeseen johtaa pitkähköön tarinaan pihan muokkauksesta ja taikauskoisesta asenteesta alkuperäisympäristöön. Joka tapauksessa muutama onneton kasvi oli jäänyt mutaiseen pihaan jäätymään pihanmuokkauksen jäljiltä ja tänään kun sattui maa olemaan sula, lyhyt työpäivä ja vaativampi lapsi päiväunilla, päätin yrittää puskien pelastusoperaatiota. Eipä siihen mitään sen järkevämpääkään selitystä ole.)

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Lopullinen muutto lähestyy

Kodinhoitohuoneen kalusteet asennettu, pyykinpesukone toiminnassa, vedet tulee ja menee.
Puuhella asennettu ja käytössä, palotarkastajan hyväksyntä projektille hankittu, uuninaluspelti tilattu, saatu ja sopii täydellisesti.
Keittiöön tulee vettä, keittiökaapiston ensimmäinen runkopala saapui ja asennettiin, putkari kävi laittamassa runkoon hanan ja viemärin ja nyt tulee ja menee vettä, keittiössäkin.
Keskikerroksen patterit kytketty järjestelmään ja lämmitys toimii!
Vuokrakämppä irtisanottu ja muutto käynnissä!
Olohuoneen maalaustyöt aloitettu.
Lastenhuoneen kaappien hyllyt maalattu ja asennettu.
Autotalliin rakennuttu väliaikainen (todennäköisesti pysyvä) lämpöeristysseinä estämään huteran alkuperäisoven rakosista puskevan talvikauden sisäänpääsyä.
Irti mikroaterioista- projekti aloitettu.

HUH.