lauantai 18. helmikuuta 2012

Uuteen nousuun - selkävoitto remonttiahdistuksesta!

Johan tässä ollaan ryvetty kyllin loputtoman remonttisuon ja talvikelien aiheuttamassa masennuksen laaksossa. Viime ajat ovat olleet väistämätöntä taaksepäin valumista; kun otat askeleen eteenpäin, valut kaksi taakse. Takaperoiseksi tien ovat tehneet talvikelit ja loputon lumentulo, toimijoiden löytämisen haastavuus ja projektihallinnan sokkeloisessa maastossa eksyileminen. 

Nyt suunta on VIHDOIN kääntynyt. Tämä kuutiotilavuudeltaan huikea paatti kääntyy hitaasti, mutta nyt kun keula vihdoin ollaan saatu veivattua purkukurssistaan, ei isokaan aallokko voi enää kääntöliikettä pysäyttää! Tänään ja juurikin tänään ensimmäistä kertaa isäntä ja uskollinen lankomies pääsivät urakassaan siihen pisteeseen, että jotain uutta ja pysyvää alettiin asetella paikoilleen. Miehet tarkastivat vesivaa´alla lattian koron kellarissa, huomasivat välipohjalaatan olevan kuutisen senttiä vinossa, tasasivat lattian ja aloittivat uudelleenrakennusurakan. HURAA; HURAA; HURAA!

Nuoren isännän nöyrästi kaatoon veistelemä savimaa tasoitettiin hiekalla ja miehet aloittivat viemäriojien kaivamisen ja lattianalaiseristyksen levittämisen. Pohjaan laitetaan samaa tavaraa kuin sokkelin ulkopuoleiseen lämmöneristykseen ja salaojitukseen on käytetty, eli kapillaarikatkonkin hoitavaa Isodräniä, vähän paremmalla paineensiedolla.  
Viemärin kaadon kanssa ei tule olemaan ongelmaa, pohjaviemäri laskee 10 metrin matkalla 44 cm, kun vissiin viidellätoista selvittäisiin. Siellä kakkakikkare kiitää vinhaan tahtiin... Lattiakaivojen paikan määritteleminen olikin jännittävän tieteellinen projekti: "no vaikka tosta lähdetään kaivamaan". Maassa näkyy punaisella nuoren isännän maaperään hahmottelema kylpuhuoneen luonnos. Seiniä kiertävät HB priimasta (88 mm) tehdyt rivinteeraukset, suihkulle tehdään oma lasiovinen koppero sisäseinälle, piipulle jätetään saunan puolelle pieni huoltorako, saunan ovea vastapäätä sijoitetaan kylpyamme. Saunaan tulee vielä oma kuivakaivo, mutta sen putki kuulemma tulee kulkemaan betonilaatassa.

Tässä baana teknisestä tilasta kohden kellarin tulevaa vessaa. Päässä uskomattoman paljon meille ja talolle aikaansa uhrannut lankomies.


Tässä seuraavassa kuvassa kuvaaja seisoo tulevan saunan ovella. Maahan on hahmoteltu kylpyammeen paikka ja kuvan alalaidasta "törröttää" suihkusyvennyksen "seinä". 


 Seuraavassa näkymä kylpyhuoneen kulmasta kylpyhuoneen ovelle:


Ja tässä alhaalla taas näkymä kyseiseltä kylpyhuoneen ovelta kylppäriin päin. Kylpyhuone ja sauna ovat oikeat päänvaivat, miten ne parhaiten toimisivat ja olisivat täysin turvalliset olemassa olevien rakenteiden kannalta. Saunassa pitäisi riittää happi ja kostean ja lämpöisen ilman tulisi päätyä jonnekin muualle kuin rakenteisiin ja yläpuolella olevan keittiön lattianaluspuruihin tai seinän alajuoksuihin. Tällä hetkellä lopullisia päätöksiä ei ole tehty kuin näiden perusrakenteiden suhteen, antaa lattialaatan rauhassa kuivaa, siinähän on sitten aikaa suunnitella. Saunaa nyt tietenkin ollaan pohdittu paljonkin, koska pitäisi noita hormiasioitakin tässä päättää.
 


Tässä alimmaisessa kuvassa näemme tulevaisuudessa meidän 150 cm leveän suihkusyvennyksen, jonka palttarallaa keskivaiheilla on sitten se lattiakaivo, jonka kaivannon tuosta näemme lähtevän. Piippu jääkööt rauhassansa seisomaan, se huolletaan ja rapataan ulkopuolelta, slammataan sisäpuolelta ja hallelujaa.

Viimeisessä kuvassakin on pointtinsa. Juu, onhan siinä hienoa tasaista oikeaan korkoon kaivettua hiekkalattiaa, mutta siellä kiemurtelee modernin maailman matonen, eli maadoitusjohto. Kaikkea sitä pitää remontoijan osata ajatella! Taas olis pitänyt kaivinkone tilata keväällä tontille, jos tää nyt olis kokonaan unohtunut - vaan eipä unohtunut;-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti