sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Rakenteellisia tutkimuksia

Nuori isäntä teki alustavan "ruumiinavauksen", kurkisteli vähän purettujen seinien sisään. Näytteitäkin sain ihan kotiin asti, kertakäyttömukeihin pussitettuna;-) Hajunäytteen perusteella ikkunoiden riveet vaihdetaan, ovat keränneet viimeiset 58 vuotta läpivuotoilmaa, niissä on varmaan Tsernobylistäkin lennähtäneet hiukkaset...Ikkunoiden alajuoksut tuovat mieleen jonkun lapsuuden fiiliksen, varmaan jostain lapsuuden kodin avovintiltä tai jostain isovanhempien vanhasta talosta. Pohjoisseinän purut vaikuttivat silmämääräisesti ihan hyväkuntoisilta, mutta haju kertoi niiden kastuneen aika pahasti jossain vaiheessa (tämänhän me tiesimmekin). Positiivista kuitenkin on se, että kaikki pystyt ja muut kovat osat ovat erinomaisessa kuosissa, ei lahoa tai eloa. Hyvä. Purut on helppo vaihtaa vähän fressimpeihin, tilasinkin sahalta lattialautojen kaveriksi vähän vaihtokamaa!


Länsi-ikkuna olohuoneessa: 
Alhaalla siinä ureavaahtoa. "Hölynpölyn" lämmöneristävyyden kans on vissiin niin ja näin, että pitäisköhän vaihtaa sahanpuruihin.


Ja epäilyttävä pohjoisseinä ylhäältä, näyttää ihan hienolta. Haisee kuitenkin kertaalleen tai useammin kastuneelta ja tunkkaiselta.


Ja alapuolelta, vähän vajunut, mutta "tuoreen" tuoksuinen. Ulkopuoleista tervapaperia ei raaskis kyllä rikkoa, laudat tuntuvat koputtelemalla jämäköiltä ja hyväkuntoisilta. Pitänee jostakin kurkata kuitenkin. Kunnollinen ikkunan kannatuspalkki, mutta tuonne taakse on haasteellisen tuntuista lisätä purua ikkunaa irrottamatta. Siihen me ryhdytä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti