torstai 15. maaliskuuta 2012

Kellarin lattia kohta jo kuiva, muukin talo valmis alta aikayksikön;-)

Ensimmäinen puolikas kellarin lattiasta valettiin 5.3. eli se on jo kuivunut kohta muutaman viikon muovituksen alla. Tulihan siinä muutama omatoimimokakin tehtyä, mutta muilta osin näyttää (melkein) asialliselta. Ongelmahan tässä koko hommassa tietenkin on se, että kun lattiamiehet ovat tottuneet nykyrakentamiseen, eli koteloita, laattoja ja listoja joka paikkaan, niin yksityiskohdat eivät ole ihan sitä, mitä olisimme toivoneet. Näin ollen lisätyötä tulee paikkojen siistimisestä ja kaikenlaisista yksityiskohtaisista pikku hiomisista. No, sen kanssa on nyt vaan elettävä, minkäs teet. 

Oli se kamalan jännittävä päivä, ensimmäistä oikeaa pysyvää ja todella pysyvää tässä tapauksessa.
Moka oli se, kun laitoimme kuitukangasliuskoja seinustoille erotuskaistojen lisäksi. Meillä kun sattuu olemaan melkoisen epätasaiset seinät ja lattialämpöfirman lattiaohjeessa piti laittaa muovikaistaleet (tai siis käyttää erotusnauhaa, jossa olisi ollut sellainen muoviretale) seinusteoille ikäänkuin blokkaamaan sementin valuminen seinän ja eristeiden väliin/välistä. Epätasaisista seinistä huolestuneena, muovia vältellen korvasimme valumisenestomuovit kuitukangas liuskoilla, jotka sitten valuvaiheessa tekivät meille kepposen. Ne kiristyivät kulmista niin, etteivät kulmat asettuneet kauniisti, vaan melkeinpä joka kulmaan jäi paikattavat koloset...Harmillista, ehkä olisi vaan pitänyt antaa betonin valua sen verran kun valuttaa...Mutta kun haluaa turhaan varmistella. Äh.

(Muokkaus 2.4. Huolestuneet asiantuntevammat ihmiset ovat kyselleet, että mitä ihme kuitukangasta me nyt ollaan menty tunkemaan sinne betonin sekaan... ei mitä tahansa kangasta, vaan Isodrän tuotemerkin ohjeistuksen mukaista termisesti sidottua Terram suodatin"kangasta", joka tuli myös betonin ja eristelevyn väliin estämään betonin valuminen kapillaarikatkolevyyn. 

http://www.isodran.fi/suunnittelu-ja-asennus/ ja  
http://www.isodran.fi/uploads/files/esitteet/RT-KORTTI_2012.pdf 

Eli sitä kangasta on tosiaan siellä vähän enemmänkin, sekä eristelevyn alla estämässä hiekan ja muun maa-aineksen nousu eristelevyyn ja eristelevyn ja laatan välissä estämässä betonin tunkeutuminen isopalloiseen eristeeseen.)

No, lattia on, ja kellarin korkeus vaikuttaa oikein mukavalta! Eihän siitä nyt kovin korkea jäänyt, kodinhoitohuoneeseen se pari metriä, mutta tunnelma on oikein kellarimainen, yllättävänkin valoisa, ja meidän perhe mahtuu siellä ihan hyvin käpsyttelemään. Toivottavasti meidän tytöistä ei kasva yli parimetrisiä;-)


Siinä se nyt lepää. Valmis lattia. Saa muhia muovin alla vielä viikon niin sitten tulee kolme täyteen. Sitten vissiin pitäis ryhtyä seuraaviin toimenpiteisiin. Kiitos kaikille tähän suuren suureen ponnistukseen kekonsa kantaneille, nuoren isännän nuoremmalle veljelle eritoten, joka on uhrannut viikonlopun toisensa perään meidän kellarin lattian hyväksi. Myös vanhempi velipoika on ollut apuna, konsulttiapua on saatu sieltä ja täältä, rakennusmestarisiskolla on ollut puhelin päivystys ja naapurista saatiin viime hetken vetoapua kaivojen koron katsomiseen! Kiitos, kiitos, kiitos kaikille heille, ja mainitsemattomille!

Talossa tapahtuu myös paljon muuta HYVIN jännittävää. Siellä on lähtenyt rakentumaan "uutta" sinne ja tänne. Villiä! Eikä tähän vähiten ole syynä se, että maanantaina saimme tukijoukkoja, eli oikean rakennus- ja perinnealan AMMATTILAISEN! Whuhuu! Katsokaapa tätä: 

HUONE EILEN:HUONE TÄNÄÄN: Hyvä näin, sillä taas on paha raksauupumuksen aika. Liikaa kaikkea. Onneksi on joku, joka tietää mitä tekee!

Pieni kollaasi lyhyin kuvatekstein loppuun:


Emäntäkin pääsi vihdoin käymään raksalla. 
Harvoin sattuu, nuori isäntä raukka sen kun vaan laihtuu ja harmaantuu .


Purkuhommiakin on kuitenkin tehty. Vaihteeksi. Pohjoisseinää,eteisen sisäseiniä, vierashuoneen kattoa, vessa....Ureavaahtoa on vaikka muille jakaa pohjoisseinässä, ajattelimme hippeillä eristämällä sen uudestaan sahanpurulla. 

Tavaraa on  siirtynyt taas pirusti paikasta toiseen, lautalattiaa, puukuitulevyjä, purkujätettä...


Kellarissa tasoitushommat ovat jo käynnistyneet, 
siinä katon tasoituksen kokeilua saunassa.PS: Jos joku ei sattumalta tajunnut, oli otsikko tietenkin vain pelkkää sarkasmia....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti