torstai 1. maaliskuuta 2012

Lattialämmitysputkisto

Kas, tässäpä kuvassa meidän sauna! Lattiaan maalatut väliseinät ovat todella havainnolliset. 


Keskiviikkona asennettiin lattialämmitysputkisto. Systeemi on Warmian ja asennuksen hoiti Lämpöduo. Ei voi kuin kehua, kaikki Seneran kautta tilatut hommat on menneet tähän asti kuin vettä vaan, sujuen, ajallaan, ilman ongelmia. Toivottavasti lopputuotteen käyttäjäystävällisyys olisi samaa luokkaa! Otimme kaikki kellarin lattiaan liittyvät systeemit maalämpötoimittaja Seneran kautta tosiaan välttääksemme ikäviä urakkarajapintoja tässä kaikkein pysyvimmässä ja haasteellisimmassa osuudessa. Sinne se kohta jää, valun alle, vihreä mato. Yksityiskohtana mainittakoot se, että tässä valua odotellessa järjestelmä on paineistettu, kun raudoituksen päällä vielä tehdään töitä, se kuulemma suojaa putkistoa.


Käyttöpuolen (sauna, kylppäri, "kodinhoitotila") jakotukki  sijoitettiin kellarin portaiden alle, mahdollisimman keskelle tilaa, jotta saadaan paras mahdollinen tasainen lämpö kaikkialle putkistoon. Kuljetusputket (koverrettiin aikaisemmin eristeeseen) tuovat kuumimman veden tähän, josta se sitten jaetaan osastoihin, sauna/kylppärille oma letku, tekniselle tilalle oma letku ja kodinhoitotilalle omansa. Autotallille menee oma kuljetusputkensa, saapa nähdä laitetaanko sinne sitä lattialämmitystä, sitä vielä arvotaan....

Keskikäytävältä tekniseen tilaan päin:


Teknisestä tilasta "pannuhuoneeseen" päin:


Kylppäri:


Kodinhoitoseinämä ja vesiliittymä:


La lopuksi vielä se murheenkryyni, piipun antura perkkeles...Kuten kuvasta näkyy, ei kakkua kovin paljoa tulisi anturan päälle, yhtenäinen raudoitus ei sen päälle kanna, ja tuleva tuomio on, jatkuva murtuma ja kiukaan alla. Siitä suora yhteys maaperään, ei hyvä: tulee paha vesi sisälle, valuu löylyvesi maahan....Tämä on aiheuttanut päänvaivaa, jota allekirjoittanut ryhtyi tänään omaehtoisesti nuoren isännän ollessa palkkatyössänsä, ratkomaan. Tilasin piipunmittaisen rst-levyn, joka yritetään virittää saumaan. Piipun toiseen päähän suunnittelin viritettävän valukehikon vähän toisella systeemillä. Näin tehdään anturan päälle oma raudoitus ja oma valunsa, joka jollain ultrahyperjoustoepoksimassalla liitetään varsinaiseen valuun. Kiukaan alle saumaan jää siis rosterilevy liikuntasaumaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti