tiistai 11. syyskuuta 2012

Olohuoneen harsinta jatkuu

Viime viikolla v**tti niin vietävästi. Tällä viikolla...no, ei laatoittajaa, ei tapetoijaa, ei keittiötä, niin mitään edistystä meistä riippumattomissa asioissa. Ja eriväriset kylppärin lattian laatat kuin suunniteltu oli ja sillä tavalla. Ainoa pelastus on ollut viime viikon talkooväessä ja nuoren isännän tsemppiliikkeessä. Taas ISO kiitos vapaaehtoisille ilmaistyövoimaa tarjonneille ystäville ja sukulaisille!


Olohuoneessa jatketaan, perinnerakennusmuusa kävi edellisviikonloppuna tarkastamassa paikat (siitä se masennus sitten lähti) ja kehoitus oli pistää keskikerroksen purut piiloon ja lakata märehtimästä rakenteellisia ongelmia. Kehityskeskustelussa puututtiin myös korjausrakennustyömaan siisteyteen, työjärjestykseen, asiallisen etenemissuunnitelman puutteeseen ja muihin pieniin yksityiskohtiin. 

Suurin kysymys olohuoneen kokoonharsimisessa on ollut haaveissa ollut pönttöuuni ja sen paikka rakennusvirhein kuorrutetun piipunvarren juuressa. Ongelmia ovat teettäneet siirretyt seinät, rakennuslupakysymykset, idioottimaisilta tuntuvat rakennesuunnitelmaehdotukset (lähinnä se, että mikä tahansa ongelma korjaantuu, kun laitetaan vaan tarpeeksi iso liimapuupalkki) jne. Takkaluvan hakuun lähteminen on tuntunut liian vaikealta prosessilta tämän sopan keskellä. Ja toisaalta, olohuoneen kokoaminen takaisin ehjäksi on tuntunut huonolta idealta ilman selkeää suunnitelmaa ja takkalupaa ja siihen liittyviä suunnitteluproseduureja. 

No, konsultilta saamamme suuntaviitan mukaan nuori isäntä on ryhtynyt ehjäämään olohuonetta yksinkertaisimman mukaan. Laitetaan paikat takaisin kiinni, ettei talvi pääse tupaan ja että keskikerroksen pölyäminen saadaan kuriin, jotta päästäisiin tekemään viimeistelymaalauskerroksia pinnoille. Takkalupaa ja pönttöuunia mietitään sitten kun sille on aikaa, rahaa ja energiaa. Eli ei ehkä koskaan. 

No pohjoisseinä se jo kasattiin takaisin aikaisemmin, nyt on ollut vuorossa paperoinnit ja lattia. Lattian kasaamiseen tietenkin vaadittiin lattian koolausten suoristusta ja ehjäämistä, alkuperäisissä koolauksissa oli itä-länsisuunnassa noin kuuden sentin lasku länttä kohden. Siinä olis lasten kiva palloa pyöritellä. Miehet saivat liukumäkeä loivennettua muutamaan senttiin ja sillä mennään. Onhan se kiva tietää mistä kulmasta pyöreät tavarat löytyy. Päivän homma tämäkin, kolmelta mieheltä....
Lattiasta on paikalleen ujutettuna tällä hetkellä 20 lautaa, homma on sinänsä helppo, koska lattia olohuoneeseen lyödään täyspitkästä tavarasta. Ja kun olohuoneen muotokin on yksinkertaisimmasta päästä, mittailuun ei mene aikaa juurikaan. 


Matkaa länsiseinästä itäseinään on kuitenkin sen 10 metriä, joten lautoja saa latoa muutaman. Onneksi on todella tehokkaan oloisia apulaisia!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti