torstai 1. joulukuuta 2011

Pettymysten pettymys, pirun ulkomaalaus!

Kauan kaivattu soodapuhallusmies kävi antamassa työnäytteet kellarin seinien puhdistuksessa, ja maalinpoistossa. Ulkoseinän maali on jotain saakutarallan tököttiä, joka ei lähde irti seinästä kuin räjäyttämällä, joten raaputushommiksi menee! Soodapuhallusmies poistui paikalta pahoitellen, että jotkut ulkomaalit vaan ovat täysin epätoivoisia. Kertoi työksensä katselevan näitä väärillä maaleilla pilattuja taloja. Talon ulkomitat kun on 10 m kertaa 9 m ja korkeutta maalipinnassa kahden kerroksen verran, se tietää meinaa jännetupentulehdusta koko perheelle. 

Tämä maaliprobleemi oli kyllä tiedossa taloa ostettaessa, näkyyhän se toki kun vanha puuseinä on maalattu pieleen myyntimeikkaustarkoituksessa ****vesiohenteisella ****lla. (Anteeksi kielenkäyttö, ottaa niin päähän, kun oli toivonsa laittanut soodapuhalluksen taikaan.) Toiveena oli kuitenkin, että maalipinta toimisi vuoden pari, kun taloa ei muuten oltu pilattu millään asiantuntemattomilla lisäeristys yms. remonteilla, niin että saataisiin muuta remppaa tehtyä niin, että talo saataisiin asumiskuntoiseksi ja sitten asuessa voisi rapsutella pikkuhiljaa. Mutta uskoo ken näkee: vääränlainen ulkomaali pilaa talon kuin talon alta aikayksikön, talo on maalattu kaksi vuotta sitten ja nyt jo tuhot alkavat näkyä. Ei niin toimi vesiohenteinen maali perinnetalon seinässä ei. Ensin ulkolaudoitus kestää 50 vuotta priimakunnossa ja kaksi vuotta "ammattimaalarin" käsittelyn jälkeen tuho näkyy jo kilometrin päähän. Nyt on näet kiire saada pohjoisseinältä maalit pois, tai saadaan uusia koko seinä koolauksia myöden...

Vaan ei se soodapuhalluksen vika ollut, koska muuten se näytti olevan loistava menetelmä! Soodapuhallus toimi loistavasti kellarissa, se irrottelee betonipinnoilta ei kaivatun ajan patinan hellävaraisesti ja lopputulos näytti hyvältä! Tämä käsittely tilataan ja sama firma hoitaa myös vanhojen patterien hiekkapuhalluksen ja kunnostuksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti