torstai 29. joulukuuta 2011

Vahva visio, osa 2: Keittiö

Viisikymmenlukulaiseen taloon halutaan "viisikymmenlukulainen" keittiö, moderneilla mukavuuksilla.

Totaalisessa pannassa:
- kiiltävät kaapinovet
- keskellä ovea olevat kahvat
- alakaapiston syvyyttä suuresti syvemmät (siis auki ollessaan) olevat yläkaapinovet
- keittiö, jossa ei ole kunnon tiskialtaita (monikossa) ja kunnollista tiskikaappia
- keraaminen liesi, jossa kosketusnäppäimistö (NIIIIIIIN hanurista).
- huonot tilaratkaisut
- terävät kahvat

Ehdottomasti halutaan:
- puuhella, vrt viime aikojen sähkökatkokset
- kunnollinen tiskiallas, terästä, kaksi kunnollista allasta
- tiskikone
- paikka essuille
- paikka leikkuulaudoille ja pelleille (hah, hah)
- kunnollinen ruokakaappi
- paljon jääkaappitilaa
- leikkuupöytä, jossa reikä biojätteille.

Tässä seuraa kavalkadi miellyttäviä kuvituksia (alkuun Tilauskaluste Numminen, sitten Kvänum ja suomalaista puusepän työtä Fiskarsin puuseppien toteuttamana):Sitten se viimeaikaisten sääolosuhteiden alleviivaama tarpeellinen kodinkone, eli integroitu puuliesi. Ihan vain pikkuriikkisen pieni hellakin riittäisi, että jos elämme tulevaisuudessa jatkuvien sähköongelmien päässä periferiassa. Suurempaa/ perinteisempää malliahan emme meidän keittiöön saa mahtumaan sitten millään syystä että se on hieman haasteellisen mallinen ja pienehkö, eikä vesiputkia ja viemäröintejä missään tapauksessa haluta kuljettaa rakenteissa metriä pidemmälle pystylinjoja.

 


 

Oohh, Keddy Lohberger -liesi! Mikä keksintö, kalusteisiin integroitava puuhella!! Siinä vastaus sähkökatkon aikaisiin kokkauskysymyksiin.


Ja loppuun laitetaan vielä pikkuisen maalattua sormipaneelia sotkulle alttiina oleviin kohtiin, arvioisin sen olevan lapsiruokailijasopivampaa kuin tapetoitu puukuitulevytys. Keittiökalusteiden välit laitetaan täyteen ihan tavallisia valkoisia kaakelilaattoja tummilla saumauksilla, kuten Tilauskaluste Nummisen keittiökuvassa ylempänä.


Keittiön muu yleisilme määräytyy olemassa olevien ehtojen mukaan. Pinnatuolithan meillä on jo;-) Talo tarjoaa, Ruotsissa valmistettuja Tapiovaaran Fanett -kopio tuoleja 7 kpl ja pöytä on samaan sarjaan sopivaa settiä. Niissä on hyvä istuskella, eikä designleima harmita mustikkakeiton loiskuttajaa. Niitähän meidän talo tarjoaa, ihan omasta takaa;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti