maanantai 23. heinäkuuta 2012

Tilannekuvia sieltä täältä

Nyt vaan mennään joka sektorilla niin lujaa, että yksittäisiä raportteja ei millään pysty laatimaan. Yleisesti ottaen ollaan siinä pisteessä, että pintoja tehdään joka kolossa, joko pohjia vielä siistimispuuhineen ja hiontoineen tai sitten pitäisi jo olla menossa maalauspuuhiin. Hankalaa limitettäväksi, pölynhallinta on todellinen haaste! Isoja asioita, autotallissa on lattia, yläkerrassa lattiamaali on jo tilattu. Ikkunapokiakin on jo ollut aikaa tarkastella. Asuinsektorilla (eli ensimmäisen vaiheen muuttokuntoinen alue=keittiö, eteinen, kulmahuone) on lattiat, pientä eteisen pätkää lukuunottamatta. Sähköistyksen pohjat ovat valmiit, kaikki eteisen lattian alla risteilevät kaapelit on paikoillaan. Kulmahuone on saatu jo näyttämään siltä, miltä se näytti, kun purkutyöt alkoivat ja se on jo paljon. Tapetit on tilattu, kaakelitarjousta odotellaan. Sukulaiset ja ystävät, ihan turha odotella kylään tai puhelinsoittoa. Jos haluaa tavata meitä, on parasta pukea työhaalari päälle ja tulla torpalle hommiin! (Onneksi jotkut ovat jo ymmärtäneet yskän ja tehneet näin;-), kiitos siitä!)

Teknisen tilan ulottuvuuksia pyritään kasvattamaan: 
 

Taitava timpuri kävi tekemässä pohjat kellarirapun koteloinnille:


Kohta siinä mistä lähdettiin, työhuoneen kaapisto palautuu melkein ennalleen, yksi ovi enemmän kuin alkuperäisessä: 


Eteisen lattian alla risteilee talon hermokeskus, putki pieni poikineen, eristeelle ei enää juurikaan tilaa jäänyt:


Paperointi ja pintoja päin, helpottaa kulkemista ja olemista: 
Kukaan ei usko edes, mikä hemmetinmoinen vähti on siitä, että saadaan yhdelle lattialle pohjat valmiiksi. Purua sinne, purua tänne, välipohjan reikien umpeenvalua ja koolausten suoristusta. Kyllä se lattiakin sitten on jo saatu moneenkin paikkaan. 

 

Betoniauto kävi ja toi autotalliin lattian, se ei kauaa tyhjänä pysynyt, vaan loi pohjat uudelle maalauskeskukselle: Keskikerroksen vessa odottaa lattialämmistyselementtiä ja sen pohjia, sitten vaan laatoittamaan ja pönttöä tännekin!


Teippiä. Alumiiniteippiä, ei pölyt karkaa pohjista hengitysilmaan. 


Remonttityömaan ensimmäinen päivystyskeikakin iski, kalkkimaalia silmään. Kirvelee muuten melkoisesti, että suosittelen käyttämään silmäsuojausta kalkkimaalilla maalatessa. Mutta kellarin katto on nyt sitten myös maalattu. On valkoinen!LVI toimituksen hetki oli varsin juhlava:


Vuokralaitteistolla päihitettiin loput säästöbetonisokkelit.


Monta pikku askaretta, monta isompaa vääntöä. Kohta, kohta, kohta muutamme oikeasti.Väsyttää, jännittää, hermostuttaa. Tuhat tekemätöntä asiaa. Nyt mitataan hermojen lujuutta ja turnauskestävyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti