sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Talo - projekti KarhunpesäTHE HOUSE
Talo, elikkäs projekti Karhunpesä


Tässä kyltissä lukee MYYTY!! 


Omistettuamme Talon nyt hieman yli kolme kuukautta ja aloitettuamme remontin, tulimme siihen tulokseen, että tarvitsemme reaaliaikaisen päiväkirjan, johon tallentaa remontin käänteitä. Aika tuntuu sujuvan niin nopeaan, kaikki päätökset ja toteutukset remontissa (sekä oikeassa tavallisessa elämässämme) tapahtuvat niin vauhdikkaasti, että emme oikein itsekään tunnu pysyvän kärryillä. Jossain vaiheessa olisi hyvä ehkä pysähtyä dokumentoimaan missä mennään siten, että myöhempikin arviointi ja tarkastelu olisi mahdollista. Siispä klisee: kolmenneljänkympin välissä oleva kaupunkilaispariskunta etsii idylliä perheensä kasvattamiseen, valitsee rintamamiestalon ja aloittaa blogin....

28.8.2011 teimme kirjallisen tarjouksen, joka oli jo hyväksytty edellisenä päivänä suullisesti puhelimen välityksellä. Päätös talon ostamisesta syntyi pitkään kypsytellen, mutta todella äkkiä. Eli juurikin kyseisen talon tapasimme vasta edeltänä päivänä, päivää ennen sen ensinäyttöä. Perusteet äkilliselle sitoutumiselle olivat seuraavat: taloa ei juurikaan oltu vuosikymmenten saatossa remontoitu, kellari oli alkuperäiskuntoinen, sementillä ja korkea, tilankäytöllisesti talo oli mainio ja juurikin perheemme tarpeisiin sopiva, ja allekirjoittanut homeherkkä pystyi viettämään talossa aikaa saamatta akuutteja oireita.

TÄHÄN ASTI TAPAHTUNUTTA:

- Otimme haltuun lähestulkoot alkuperäiskuntoisen rintamamiestalon elo-syyskuun vaihteessa. Haltuunoton yhteydessä omaisuutemme kokonaistilavuus (talon poislukien) moninkertaistui, sillä talo ei suinkaan ollut tyhjä hallinnan siirtyessä meille: (yhdessä kuvassa näkyvä lapsi ei kuulunut kauppaan, vaan on meidän ihan ikioma)


- Olemme siis tyhjentäneet ja inventoineet taloa, kaksi lavallista jätettä on lähtenyt kaatikselle, paljon (kuten kuvissa näkyvät huonekalut) on säästetty ja odottavat arkistointia ja liittämistä valmiin lopputuloksen sisustukseen.- Jonkin verran tarpeellisia purkutöitä on tehty. Keittiö on purettu, ullakon kärkikolmio ja ullakkotilat on siivottu (kiitos tarmokkaan isännän), asiaankuulumattomat villaeristeet pienten ullakkotilojen raakalaudoitusten alta on saatettu penkkaan.


- Muutamia seiniä on tarkasteltu puukuitulevytyksen alaisin osin sisäpuolelta:- Salaojitus salaojittavin lämpöeristein ja sadevesijärjestelmien asentaminen maanalaisiin osiin Konekauha -firman toimesta on menossa parhaillaan. 

 

- Väärään suuntaan kaatavat katastrofiportaat on purettu salaojituksen yhteydessä (kaide kyllä säästettiin uusia portaita varten):


- Lattioita on purettu, eli linoleumit ovat saaneet lähteä.


- Asbestihälytys ja siitä seurannut asbestikreosoottimyrkkyopiskelu on suoritettu.

- Opittu -60 luvun helppoheikeistä, Käy läpi pikakurssimme, "Tutustu vanhanaikaiseen talotekniikkaan ja kemikaaleihin" "Osa 1054, ureavaahto":- Ja tietenkin ennenkaikkea, sitoutettu nuorempi polvi hankkeeseen, eli rakennettu LEIKKIMÖKKI:4 kommenttia:

 1. Kuvista saa jonkinlaisen pienen käsityksen siitä mitä kaikkea se sisällään, tämä pesä projekti.Pian mulla on mahdollisuus nähdä se aivan livenä!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa hirmu tutulta! Meillä on kalustettu lähes koko olohuone talosta löytyneillä huonekaluilla.. Ja paljon muitakin pienempiä aarteita on!!

  Kiva että olette säilyttäneet vanhaa, oikeasti.

  VastaaPoista
 3. Koivurinteen blogissa on oikein mahtavan inspiroivia tunnelmia lopullisia sisustuspuuhia ajatellen!

  Olen ihan hurahtanut autenttisen tunnelman säilyttämismeininkiin!

  VastaaPoista
 4. Kiito kiitos! Kaikki saa ottaa kaikessa mallia, missä pystyy. Kaikessa ei ehkä kannata.. Tuntuu kyllä että kaikki uusi tai edes uudenaikainen on jotenkin vain pintaa ilman tarinaa. Jokainen tavallaan.

  VastaaPoista