lauantai 12. marraskuuta 2011

Piikkausta kjellarissa

Eläköön miestyövoima!

Kun mimmit on poissa, on miehillä Makita. Kyllä lähti seinät sutjakasti, kiitos voimamiehille!

Ennakko-odotus oli, että jos vaikka siitä öljysäiliön ympäriltä seinä saataisiin pois, hyvä olisi. No niin pojat sen piikkasivat ja tekivät meille kodinhoitohuoneen/ saunakammarin sekä kaupanpäällisiksi vielä yhden oviaukon laajensivat (dilemma: miten kantaa 62 cm leveä pakastearkku ulos 58 cm leveästä ovesta?) ja saunasta mineriittilaatan irroittivat kiukaan päältä (asianmukaisesti varautuneena) ja katon purkivat! Reipasta menoa, sanon minä.

Kas tässä bodausnäytteet tältä viikonlopulta 12.11.

Tässä seinä, joka jakaa kellarin. Se ei ole alkuperäisissä piirrustuksissa, se vaikuttaa tiiliseinältä, sen oviaukko menee kattoon saakka ja rakennesuunnittelijainsinööri tarkasti sen pikaisesti: se ei siis ole kantava seinä. Heippa vaan seinä!


Tiiliseinähän se oli, kevytrakenteinen sellainen. Kas, voimamies ja moukari!
Nyt on tilaa ja avaruutta!
Tähän tilaan tulee meille monitoimihuone, jonka toisella laidalla hoidetaan pyykkihuolto (pyykinpesukone, kuivatuskone, siivouskomero yms.) ja toisella laidalla riisutaan vaatteet ja chillataan saunan jälkeen. Takka puuttuu, mutta viinihyllykkö ja jääkaappi lienee saadaan;-)
Olen hyvin innoissani tästä käänteestä!

 Sitten se omituinen tapaus:


No eihän se mahtunut siitä oviaukosta, ei sitten millään. Mistä pirusta se oli sinne ilmestynyt, kellarin elämää jyrkemmästä portaikostako? What??
Piti sitten rikkoa se hieno asbestipalo-oven karmi....Pakkohan se oli. Täytyy sanoa, että pakastin vaikutti karmeja tuoreemmalta? Onkohan se kasvanut sitten taloon muutettuaan? Tämä ratkaisi myös sen jännityksen, mahtuuko maalämpöpömpeli muuttamaan sisään uuteen tekniseen tilaan. Nyt mahtuu.

Sitten päästiin vasta varsinaiseen aiheeseen, eli öljysäiliön suojauksen piikkaamiseen:

Autotallin perä, eli nykyinen/entinen 3000 litran öljysäiliön paikka ja vanhan isännän romuvarasto, tuleva hyvin tarpeellinen askartelu- ja remontointitila (eräillä kun sattuu olemaan esimerkiksi 9 ison ikkunan [siis aukon eli kaksi ikkunaa per aukko] kunnostus sekä päälle vielä neljä söpöä pikkuikkunaa sekä kuistin ikkunat tietenkin ja yläkerran aulan ikkunat, eikä tietenkään pidä unohtaman kellarin pikkuikkunoitakaan...huh hengästys.... ja kaikki muu vastaava askare, jota talon ylläpitoon kuuluu).


Ja tsadaa!
  Seinä on poissa. Öljysäiliö saa lähteä.
Vielä tosin on 750 litraa öljyä jäljellä, että kyllä silläkin vielä hetken lämmittäisi. Tammikuussa kuitenkin porataan maalämpökaivo ja toivottavasti maaliskuuhun mennessä talo lämpenee sähköllä maapalloavusteisesti.

Ja sitten vielä purkutalkoiden bonuksena saunan katto lähti viuh vauh!

 Bitumoinnin asbesti- ja kreosoottivastauksia odotellaan. Katsellaanpa sitten miten saunan loppu purkutöihin pitäisi suhtautua. Kiukaan päällisen mineriittilevyn pojat ottivat irti ja purkivat paneloinnin sen siliän tien tällä kertaa.

Lopuksi vielä törrötin eli maalämmön sisääntulo kuistinalaisessa "teknisessä tilassa", vanhassa puuvarastossa. Sen kävivät miehet poraamassa viime viikon keskiviikkona. Osuivat sitten päänkokoiseen graniitinlohkareeseen, niitäpä kun tuolla säästöbetonin sisällä mukavasti möllöttelee. Ensi viikolla odotamme tähän tilaan soodapuhallusmiestä Uudenmaan soodapuhalluksesta tekemään koepuhallusta, että nähdään miten nättiä jälkeä sillä saadaan aikaiseksi.

3 kommenttia:

 1. Voi miten näyttää niin tutulta!!! Onneksi on ohi. Kivahan näitä on sitten muistella.

  R.I.P. leka, jolla lattian kellarista rikoimme

  Jaksamista projektiin!

  VastaaPoista
 2. Kiitos kiitos tsemppaamisesta! Teillä on hienosti jo monien asioiden kanssa voiton puolella! Täytyy kyllä tunnustaa, että me elämme tällä hetkellä luksuselämää evakkomajassa, ihaillen luin selostusta teidän perheen sissitaistelusta vastasyntyneen kanssa vedettömässä talossa...Arkielämän sankareita ootte!

  VastaaPoista
 3. Noh, ehkäpä en enää tähän lähtisi. Kun on jostakin selvinnyt, voi vain ihmetellä, miten sitä tottuu uskomattomiin asioihin. Meillä ei ollut vaihtoehtoja. Ja jos olisi ollut, ehkä olisimme kyllä tehneet toisin. ;)

  VastaaPoista