torstai 3. toukokuuta 2012

Talouskriisi

Kyllähän me ostaessamme talon, tiesimme, että remontoiminen on kallista. Ja että vanhan talon remontoiminen on vielä kalliimpaa. Nyt alkaa jo kuitenkin hyvin suunniteltu budjetti jo paukkua ja tuskanhiki valua pitkin otsaa, kun rahapussin pohja häämöttää ja asumiskunto on vielä hyvin kaukana. Ei nyt vielä olla konkurssissa, mutta nyt voidaan jo ruveta vetämään punakynällä yli kaikenlaisia suunniteltuja asioita.

Suurin yksittäinen syypää tähän on on tietenkin LVI -porukat, joiden kääntymisestä talolla tulee aina vähintään 1000 euron lasku. Kaikille vakaata toimeentuloa toivoville toivotan uranvaihtoa putkistojen pariin. LVI-budjetti pissii siis pahan kerran, eikä siinä oikein pysty säästämään, jos ei sitten itse ala asennella myös putkistoja. Myös ammattirakentajista joudumme kyllä luopumaan, vaikkakin olemme olleet erittäin tyytyväisiä tekijöidemme osaamiseen ja kädenjälkeen. Ei vaan selkeästi ole meillä varaa maksaa toisille palkkaa, se on niin sairaan kallista. Nyt menee omatoimirakentamiseksi. Tervetuloa vaan kaikki vapaaehtoiset avustajat. 

Ihan kärkikastissa saivat kyytiä jossakin vahvassa visiossa esitellyt hienot patterit: talon varustaminen Itulan tai Purmon hienoilla sälepattereilla olisi tullut tuttava-alennustenkin kanssa maksamaan yli 10 000 euroa, normipatterit lähtee parilla tonnilla. Bakeliittiset aikakauteen sopivat sähkökojeet olen myös saanut hyvästellä ihan tässä alkukäsittelyssä. Ihan peruspistorasialle, kolmella tökkelinreiällä saataisiin kappalehintaa niillä sellainen 70-90 euroa. Niitä sitten joka huoneen kahteen nurkkaan, 7 sähköillä varustettavaa huonetta...jne, plus sitten ne katkaisijat ja johdotukset jne. Ei sitten tule bakeliittisia vanhan mallisia hienoja sähkövermeitä, tulee retromuovirenovat. Tulisijojen hankintaa pitänee lykätä vuoteen X, kodinkonevaatimuksiakin pitää madaltaa. WC-kalusteiden, niiden vesiversioiden kanssakin pitänee ruveta tinkaamaan ja ruotsalaisen huonekaluliikkeen sivustolla vierailemisesta on jo tulossa tapa. Hohhoi. Tämän kanssa ollaan tässä painittu viime ajat. Suurinta tuskaa tuottaa talouskriisin ja muuttotarpeen yhteen sovittaminen: muuton viivästyminen on lisää rahanhukkaa, rahan säästäminen raksalla tarkoittaa muuton viivästymistä. Talouskriisin oravanpyörä. Nyt tarvittaisiin 20 000 euron lisäboosteria, missä viipyy lottovoitto?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti