tiistai 8. marraskuuta 2011

Kutterinlastua, lisää kutterinlastua

Omistamme kuutioittain, kuutioittain äärimmäisen kuivaa, mehevää kutterinlastua. Olemme sijoittaneet kaiken maallisen omaisuutemme (ja tietenkin myös rutkasti pankin rahoja) sahanpuruun;-) 




Tähän astisten kaivausten perusteella, iloksemme voimme todeta, että se on ollut epäonnisten ulkoportaiden vierustaa lukuunottamatta ihanan puhdasta ja kuivaa. Tähän asti tarkasteltu olohuonetta, ja välipohjaa ullakoilta sekä kärkikolmiota. Ei kipinöintiä näissä tiloissa kiitos. Ei ole katto vuotanut, sen verran on rapsakkaa!

Kyseiset kuvat olohuoneen lattiasta. Ko huone on salapoliisitutkimuksissa arvioitu kovin kylmäksi ja vetoisaksi (vihje 1: kun kävimme tutustumassa taloon ensimmäisen kerran, oli koko olkkarin lattia vuorattu neliösentilleen erilaisilla matoilla, vihje 2: lämpöeristystä on yritetty parannella ns vanhanaikaisella ureavaahdolla seinästä ja seinänvierestä). Syy lienee se, ettei lattiassa ole minkäänlaisia tuulitakkeja ja alla on talviaikaan lähestulkoot pakkasen puolelle vajoava autotalli. On meinaa hengittävyyttä vähän turhankin kanssa, 6 cm betonilaatta, puru ja raakalauta, vanha lino päällä. Voipi tuntua viileältä. 

Suunnitelma: raakalaudoitus irti, alajuoksujen tarkastus, paperoinnit kuntoon, ehkäpä huopaa (olen kuullut huhua, että se tekee lattiasta äänettömän ja auttaa myös tuulensulkuhommeleissa) ja uusi laudoitus, pintakäsittely ja valmista on! Toivottavasti sokkelin ulkopuoleinen lämmöneristys ja alakerran lattialämmityskin tekevät tehtävänsä myös tässä kerroksessa!

Kinkkinen kysymys on se, että tarvisikohan se paperointi tai vastaava olla siellä purujen allakin, sillä piruko nuo purut kaikki kaivelee ylös ja laittaa paperoinnin sen alle....että joku mestari vois käydä sanomassa, että kyllä se riittää kun päälle laitetaan!

Keittiön puruista voikin sitten saada erityyppisiä kuvia, kun ne hienot portaat ovat lorottaneen vuosikymmenet vettä siihen suuntaan. Jännityksellä odotamme myös keskikerroksen vessan alustaa.

2 kommenttia:

  1. Meillä tuo rakenne on niin että n. 80 mm betonilaatta välipohjassa, kellarin kattona siis, sen päällä ilmeisesti sanomalehteä tai ei mitään ja sitten purut. Sitten tervapaperi/ilmansulkupaperi tarkasti vähän reunoille nostaen ja ilmansulkuteipillä kiinni saumat niin ei viuhu käy. Sitten vaan laudat.. Ei olla purettu lattioita, paitsi wc:stä, jossa juuri tälläinen rakenne oli. Kellarissa ei ole mennyt koskaan pakkaselle ja nyt ulkopuolisen lämmöneristeen ja sisäpuolisen maanpäällisen eristeen myötä (+lattialämmitys kph+khh ja leivinuuni) lämpö pysyy aina yli 15 asteessa lattialämmittämättömissäkin tiloissa...

    VastaaPoista
  2. Good to know! Meillä suunnitteilla myös lattialämmitys kellariin ja salaojittava maanalainen lämmöneristys on jo laitettukin. Muiltaosin ajateltiin hoidella lämmöneristys perinteiset rivinteeraukset muuraamalla. Meidän kevytlaatta vain vaatimattomat 60 mm...toivottavasti kantaa myös seuraavat 60 vuotta!

    VastaaPoista