lauantai 7. huhtikuuta 2012

Kellarimaalit

Yritin tänään päästä sisään kalkkimaalin jännittävään maailmaan. Ilmankos sisustuslatekseista on tullut niin suosittuja, hieman työläämpiä nämä perinnelitkut. Saas nähdä mikä on loppujen lopuksi tulos....

Ensin tehdään kalkkivettä kalkkitahnasta. Sitä seisotetaan pari päivää, jotta kirjastuu ja kyllästyy kalkilla ja pintaan tulee "hutua". Seinät kostutetaan tällä emäksisellä tavaralla ja odotetaan seuraavaan päivään, jolloin tehdään pohjamaalaus ohuella  kalkkitahnasta 10% ja kalkkivedestä tehdyllä "pohjamaalilla". Sitten taas odotellaan (odottelen siis seuraavaa päivää). Sitten jatketaan työstöä yhä vahvemmalla litkulla. Saas nähdä, millainen on lopputulos. Ohut pohjatyö näkyi hentona vaaleana utuna.

Lattiassa mentiin toiseen ääripäähän: siinä luotamme uusimpaan teknologiaan. Kestää trukit ja ajoneuvot, luovuttaa vesimolekyylejä, hartsikovete. Nyt pitänee varoittaa: seuraavat kuvat sisältävät tuotesijoittelua;-) Tuli kiiltävä, nyt vaan peukut pystyyn, että kuivuu ennen tiistaita, jolloin tulee maalämpöpunpun asentajat. Voi tehdä noissa olosuhteissa hieman tiukkaa, melko kylmä lattia, ja märkäkin vielä. Onneksi on diffuusioavoin maali ja alaspäin kuivuva laatta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti