sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Laumassa on voimaa...

...ja remonttiahdistus on hetkeksi tiessään. Meillä oli eilen kylässä mahtava lauma sekalaista sakkia, jotka antoivat mahtavan panoksen meidän hyväksemme. Nuori isäntäkin juuri muuraushommista kotiin tullessaan vielä ihasteli otettuna, millaisen huomionosoituksen saimme monilta ihmisiltä, joiden kanssa emme edes ole ehtineet viime aikoina pitää yhteyttä. Olimme ja olemme todella liikuttuneita ihmiset! Kiitos!  Päivä teidän aikaanne on kuukausi meidän aikaamme: pois vuokranmaksusta, lapsille enemmän isää, takapirulle vähemmän hermoromahdusta jne.

Tulipa hyvä mieli ja helpotuksen huokaus, kun katsoi mitä tuo liikkis poppoo sai eilisen päivän aikana aikaiseksi. Hommat nykäisivät monta harppausta eteenpäin. Kivi sydämeltämme on taas vierähtänyt ainakin hetkeksi. Talkoiden ihmeitätekevä voima!

  • Autotalli saatiin tyhjäksi ja tavarat konttiin odottamaan loppusijoitustaan. Nyt voi kutsua purkufirman tekemään loput työt kellarin lattian parissa. 

 
  • Riviteerauksiin tarkoitetut väliseinäharkot saatiin sisälle kellariin, kaksi lavallista HB - priimaa. 


  • Kattopaneelit, 400*400mm puskusaumalliset Halltexin perinnekattolaatat saatiin taloon sisälle. Sata neliötä kattolaattaa on meinaa aika monta 16 kg:n laatikkoa.
  • Rojulla täyttynyt kuisti saatiin tyhjennettyä ja sen lattialevytys saatiin purettua. Alta paljastui hauskat jättiläislankut, kierrätystavaraa varmaankin jostakin, ovat melkein 30 cm leveitä. Aika jykeet. Käytetään varmaan niitä kuistin lattiassa tulevaisuudessakin. Lattian alla vaan ei ole mitään eristettä, alajuoksu on laho ja sähköt pitää vetää lattian alle, joten ne pitää irrottaa kuitenkin.

 

  • Epäilyttävä ja ongelmallinen pohjoisseinä sai tuta tiensä pään. Poijaat purki koko p**n sisäpuolelta, joten nyt on sitten ongelmat levällään. On lahoa vinolaudoituksessa, valitettavasti. Pitää sitten purkaa ulkopuolelta, joka tapauksessa....

  • Purkujäte kantautui myös pihamaalle alta aikayksikön ja päätyi lajiteltuihin läjiin. Kun yhdellä miehellä purkaa, on ongelmana se, että kun purkutyö on saatettu päätökseen, on vielä isoin homma edessä. Nyt ei sitäkään huolta ollut!
  • Kellariin menevän portaikon levytys purettiin ja nyt on siinäkin tilassa rakenteet näkyvissä. Lämmöneristystä kaipaa hän. 
  • Keittiössäkin tehtiin vielä purkuhommia. 


Kiitos, kiitos, kiitos! Talkootyövoiman mahtia ei oikeasti voita mikään! Sairaan tehokasta toimintaa! Nyt voimme rauhallisin mielin ottaa osoitteenmuutoksen vastaan!

Eilisen rykäyksen siivittämänä työt jatkuivat tänään huimaa vauhtia. Välipohjien lahopaikat saivat kyytiä myöskin vapaaehtoisten apureiden toimesta ja nuori isäntä muurata rysäytti "kodinhoitotilan" rivinteeraukset aukkoihin asti! Helppohan sitä on muurata, kun on harkot valmiina vieressä. Mainos: HB-priima on niin helppoa muurata, että kolmivuotiaskin sen osaa! Oikeesti!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti